Med ett par fårskinnstofflor behöver du aldrig vara orolig för att du ska behöva frysa om fötterna. Se till att investera i fårskinnstofflor av god kvalitet med en utsida av äkta skinn eller mocka och en insida med fårpäls. Det är viktigt att tillverkningsmaterialen håller hög kvalitet så att fötterna kan andas och inte blir för varma. Ull har otroligt god förmåga att absorbera fukt, hela 38% av sin vikt, vilket gör att dina fötter enkelt hålls torra. Tänk på att välja yttersula utifrån om du ska använda tofflorna inomhus eller utomhus. Inomhus passar det utmärkt med en mjuk mockasula, utomhus passar det bäst med en sula av skinn, läder eller gummi.

Fårskinnstofflor har låg vikt och är väldigt mjuka och bekväma skor. Det finns idag fårskinnstofflor i många olika modeller och med olika design. Du kan till exempel skaffa ett par slip-ins, ett par klassiska tofflor med krage, slippers, ballerinaskor eller boots. Bland märken som Shepherd, Glerups och Ugg finner du skor av mycket god kvalitet och med snygg stickning som har en innovativ och samtidigt tidlös design. Här hittar du fårskinnstofflor för både inomhus- och utomhusbruk för både dam och herr.

Ta hand om dina fårskinnstofflor

När du väl investerat i ett par tofflor bör du också sköta om dem så att onödigt slitage undviks så att de håller så länge som möjligt och materialen bevaras på bästa sätt. Impregnera dina tofflor regelbundet så minskar du risken för fläckar och väta.

Om du har köpt ett par fårskinnsstofflor för utomhusbruk bör du undvika vägsalt som kan ge trista saltränder. Skulle det ändå uppstå saltränder bör du snarast försöka avlägsna dem genom att först gnugga försiktigt på fläcken med en sten eller skoborste. Använd en fuktig svamp och och rengör med ett sko-schampo som är speciellt anpassat för mocka eller skinn. Fyll sedan skon med tidningspapper och låt den lufttorka – tänk på att inte ställa skon direkt vid ett element eller en öppen spis.