En trend som växer stadigt bland höstskorna är de olika stövletterna och det är verkligen en klassisk och mycket användbar sko som bör finnas i varje kvinnas garderob. Stövletter finns i många olika modeller och är eleganta och stilrena skor som ger ett feminint intryck och som passar perfekt när du vill klä dig lite extra snyggt.

Höstskor tillverkas i många olika material och med många uppfinningsrika detaljer som t ex snörning, dragkedjor, spännen, remmar, fransar och med många olika typer av klackar, såväl höga som låga. Stövletter passar bra till alla slags klädstilar, både festklänningen, kostymbyxorna eller till de tajta jeansen. Med stövletter känner man sig alltid trendig och snygg – dessutom är de bekväma att gå i, vilket inte gör saken sämre.

Höstens trender

Bland de lite nyare modellerna kan noteras stövletter med öppen tå, något som passar perfekt för de varmare höstdagarna. Material som skinn, läder, mocka och djurmönstrat fuskskinn är trendigt och höstens färger domineras av svart, brunt, grått och beigt.

Man kan även notera att stövletter numera finns i lika många modeller som det finns stövlar och höstskor där stövletten är det perfekta mellantinget. Till festliga tillfällen kan man med fördel satsa på stövletter med hög smal klack och spetsig tå. Benen ser både längre och smalare ut om du dessutom matchar stövlettens färg med byxornas färg.

Till vardags passar det bra med till exempel höstskor vilka har någon klack och rundad tå eller varför inte de lägre taxklackarna. Vi kommer även få se mer av retromodet med grövre sulor, breda platåklackar och kilklackar, som också är modeller som är väldigt sköna att gå i. Något som också blivit populärt är cowboy-/biker-stövletterna med låg klack och tuffa detaljer som remmar, snörning och spännen. Med dagens alla snygga modeller kommer du garanterat att hitta ett par stövletter som faller just dig i smaken.