Det kan alltid vara en god idé att jämföra operatörer för att kunna teckna det allra bästa mobilabonnemanget. Detta är dock någonting som många väljer att ta tag i när det vankas årsskifte. Då är det nämligen dags att slänga ut det gamla och föra in det nya i ditt liv. Detta kan även innefatta att du byter mobiloperatör och abonnemang.

En orsak till att du vill se över ditt mobilabonnemang kring årsskiftet kan vara att du har fått en ny mobiltelefon i julklapp, även om det inte behöver vara så. Oavsett anledning är det också viktigt att du faktiskt tar dig tiden att sondera terrängen och se vilka alternativ du har. Ett mobilabonnemang är nämligen någonting som du kommer att vara fjättrad vid under en längre tid framöver.

Vissa abonnemang löpte tidigare bara på några månader i taget men vanligast var faktiskt att du gjorde ett åtagande för ett år eller två framöver. Numera får dock uppsägningstiden inte överskrida en månad. Detta är en lagstadgad regel som gäller för abonnemang som tecknades från den 1 maj 2014 eller senare. Därför kan du numera vara lättfotad och snabbt kunna hoppa på ett lockande erbjudande från en annan operatör.

Till de operatörer som du har att välja mellan hör bland annat dessa:

  • Chilimobil
  • Vimla
  • Hallon
  • My Beat
  • Karma Mobil

Därför är det viktigt att du jämför flera operatörer

Även om du inte har tänkt byta mobil inom det närmaste är det faktiskt viktigt att du jämför de alternativ som finns tillgängliga. Det är nämligen värt att se huruvida din nuvarande operatör och dennes tjänst är konkurrenskraftig jämfört med det övriga utbudet. Så om du vill påbörja det nya året i rätt ände och göra en betydande besparing kan du med fördel börja med ditt mobilabonnemang!

Med det sagt finns det såklart fler faktorer att ha i åtanke än enbart att välja det billigaste abonnemanget. Utöver kronor och ören behöver du nämligen ta hänsyn till vilken täckning olika operatörer har i ditt område. Även surfhastighet och det finstilta i avtalet är faktorer som du behöver ta med i din avvägning när du väljer mellan olika alternativ!