Om vi får gissa har du valt att genomgå läkarutbildningen för att kunna få så mycket tid som möjligt till kliniskt arbete. Du vill ju trots allt spendera din värdefulla tid på de personer som i högst utsträckning kan dra nytta av din expertis, erfarenhet och kunskap. Därför vill du sannolikt få mer tid till dina patienter och istället ägna mindre tid åt administrativa sysslor. Denna önskan kan slå in när du blir anställd hos ett bemanningsföretag – läs vidare så förklarar vi hur!

Så kan ett bemanningsföretag för läkare ge dig mer patienttid och minska administrationen

Efter att ha gått läkarutbildningen och kanske även jobbat lite grann inom yrket har du flera olika möjligheter att ta ställning till. Du kan till exempel välja att:

  • fortsätta jobba i din nuvarande roll och se vart karriären tar dig
  • starta en alldeles egen privat läkarklinik och få en större frihet
  • ta på dig uppdrag via ett bemanningsföretag som specialiserar sig på vårdbemanning.

Alla dessa olika alternativ har förstås sina för- och nackdelar. Men vissa av dem är som du säkert förstår förknippade med en lite större andel administrativ börda. Det alternativ som innebär att du kan få så mycket patienttid som möjligt och ägna så lite tid som bara är möjligt åt administration är faktiskt det tredje och sista. För genom att låta dig hyras ut till olika vårdgivare av ett bemanningsföretag slipper du ofta hantera de administrativa sysslorna helt och hållet!

Fler fördelar med att låta dig hyras ut via ett bemanningsföretag

Det finns naturligtvis även många fler fördelar med att låta dig hyras ut via ett bemanningsföretag för läkare. Några exempel på de viktiga fördelarna är att du får:

  • Schyssta villkor och en hög lön. Bemanningsföretagen erbjuder inte bara en hög lön utan även schyssta arbetsvillkor i övrigt.
  • Maximal frihet och flexibilitet. Denna lösning är också känd för att erbjuda dig som uppdragstagare maximal frihet och flexibilitet.
  • Varierande arbetsuppgifter som motiverar. Ombyte förnöjer, som det brukar heta – så är även fallet när det kommer till arbetsuppgifter.
  • Utveckling såväl personligt som professionellt. I din roll som bemanningsläkare erbjuds du även såväl personlig utveckling som yrkesmässig sådan.