Det finns pooltillbehör som kostar flera tusen. Men samtidigt kan man hitta billigare alternativ och enklare lösningar. Här presenterar vi några tillbehör. Det går också att köpa från utlandet. Inte minst finns pooltillbehör från Finska butiker. Bland annat denna som hävdar stort och bra utbud. ”Verkkokaupassame voit hehdä ostoksia uima-altasta , varaosista ja tarvikkeista erittäin edulliseen hintaan. Allastarvikkeemme sekä varaosat soveltuvat myös useimpien muiden allatoimittajien altaisiin. ”

Poolöverdrag

– Egentligen behöver ett poolöverdrag bara fylla en enda funktion, att skydda vattnet från smuts och skräp. Det finns däremot överdrag i minst sagt alla prisklasser. Har du en mindre pool klarar du dig med ett överdrag för några hundra kronor. Se däremot till att den är ordentligt stor så den täcker hela poolen och inte lämnar några glipor.

Pooltermometer

– Kanske det pooltillbehör som de allra flesta har. Kostar ett par tior och är uppskattat av alla. Se hur varmt det är i vattnet och välj själv när det är tillräckligt varmt för att hoppa i.

Reparationstillbehör

– Ett reparationskit för dig med PVC-liner. Limmet kan användas både över och under vattnet. Innehåller både lim och en reparationslapp. Smidig att ha hemma till den dag då olyckan är framme.

Poolbelysning

– Många köper poolbelysning redan när man köper poolen. Men det går självklart att även köpa i efterhand. En enkel lampa kan kosta några hundralappar. Vill man däremot ha ett helt system eller lampor över hela poolen kommer det kosta betydligt mer.

Poolfilter

– Ett pooltillbehör som är ett ”måste”. Det renar poolens vatten från mindre smuts och små partiklar.

Pooldammsugare

– De absolut enklaste pooldammsugarna kan hittas för en mindre utgift. Dammsugare kopplas samman med en trädgårdsslang och när man sedan använder den skapas ett vacuum vid dammsugning av poolbotten. Detta gör att smuts sugs upp. Bakpå dammsugaren finns en liten påse som samlar upp detta skräp. Vill man ha det lite mer automatiskt kan en poolrobot köpas.

Vattenvård/Klor

– De flesta använder klor i sina pooler för att hålla dem rena. Men i de allra minsta poolerna går det även att använda en annan rengöringsprodukt. Påsens innehåll hälls i poolen och blandas upp med vattnet. Sedan kan bad ske i vattnet i upp till två veckor utan att ny rengöring behöver göras. Smidigt för barnpoolerna.