I Hunkydorys kläder ska du känna dig lugn och avslappnad – helt enkelt Hunkydory. Namnet kommer från det slanguttryck som David Bowie myntade på 70-talet. En Hunkydorykvinna klär sig dynamiskt och varierande men är alltid sann mot sin egen stil där ledorden är militär, bohem och rock’n’roll. Hunkydory har sin grund i en passion för klassigt hantverk och i en hyllning till den personliga stilen.

Allt är lugnt och avslappnat

Bakom det svenska modeföretaget Hunkydory ligger designduon Ulrika och Christopher Bjercke. Paret möttes när de studerade på designskolan Esmod i Paris. Allt började med många sena kvällar vid ett skissblock och en gemensam passion för design. År 1996 var märket Hunkydory slutligen fött. Namnet Hunkydory kommer från ingen mindre än David Bowie som gjorde slanguttrycket berömt i samband med ett album som släpptes 1971. Hunkydory betyder ”all is peaceful and relaxed” det vill säga att allt är lugnt och avslappnat och just precis så ska det kännas att bära plagg från Hunkydory.

Märket Hunkydory kom till eftersom designparet upptäckte ett hål i den svenska modemarknaden. De saknade de mer personliga plaggen. Plaggen som inte föll inom ramen för det svenska, svarta och minimalistiska. Från början var Hunkydorys stil präglad av det bohemiska och romantiska, men redan från början var det en stil med mycket attityd. Under åren som gått har märket också närmat sig en mer militärisk och rockig tradition, även fast Hunkydory fortfarande är trogen sin ursprungliga stil.

Mittemellan det bohemiska och rockiga

Den typiska bäraren av Hunkydory attraheras av personer med attityd. Det är en stark karaktär som värnar om det personliga uttrycket. En Hunkydorybärare älskar kläder som har ”edge”. Stilen befinner sig någonstans mittemellan det bohemiska och rockiga och brukar beskrivas som en blandning av rock-chic och bohemian-chic. Plaggen är ofta välgjorda stickade tröjor eller gjorda av denim. Kanske blandas skinnbyxor med en stickad tröja eller varför inte en fransbeklädd top.